Izleti u prirodi

Trekking
Sightseeing
Višednevni izlet: 8 dana

Subotama od 30. travnja do 29. listopada

Izlet počinje u Zagrebu ili Rijeci Putevi Hrvatske -Sastavili smo ovu odličnu turu koja uključuje 5 najboljih hrvatskih nacionalnih parkova i jedan park prirode, s naglaskom na bogate pejzaže kojima ćete se moći diviti tijekom putovanja – planine, brežuljci, rijeke, jezera, slapovi, Jadransko more i obala.

min 4 - max 16 osoba

veće grupe na upit

O izletu

PREGLED PROGRAMA
Ovaj jednotjedni izlet je dizajniran za sve one koji vole pješačenje kroz prekrasnu prirodu dok istražuju lokalnu kulturu, povijest i gastronomiju. Sastavili smo ovu odličnu turu koja uključuje 5 najboljih hrvatskih nacionalnih parkova i jedan park prirode, s naglaskom na bogate pejzaže kojima ćete se moći diviti tijekom putovanja – planine, brežuljci, rijeke, jezera, slapovi, Jadransko more i obala.

Osim poznatih planinarskih puteva i skrivenih blaga, kao sto je područje Gorkog Kotara, posjetit ćete Zadar i Šibenik, prava remek-djela urbane umjetnosti i arhitekture. Između planinarenja, vrijeme ćete provoditi uživajući u lokalnoj atmosferi i doživljavajući kako stanovnici tih regija žive, dok ćete uživati u ukusnoj štrudli od borovnica i šumskoj juhi ili mediteranskoj ribi, vinu i maslinovom ulju.  

Dođite otkriti Hrvatsku nevjerojatno očuvanu prirodu, srednjovjekovne gradove, rustikalna sela, stare spomenike, folklor, muziku, povijest i tradiciju stariju od 2000 godina. Pridružite nam se na ovom putovanju života i otkrijte zašto se kaže da je Hrvatska mala država za veliku avanturu…

Itinerar

PROGRAM
Dan 1: Dolazak
Naš prvi susret ce biti u Zagrebu ili Rijeci. Nakon što vas dočekamo na aerodromu, autobusnom ili željezničkom kolodvoru, zaputit ćemo se prema Gorskom Kotaru, planinskoj regiji poznatoj kao “Zelena Pluća Hrvatske” zbog svoje magične guste šume i svježeg zraka. Šarm ovog područja također leži u tome što nije veliko turističko središte. Ono je pravi biser koji čeka da bude otkriven, idealan za miran i regenerirajući odmor.

Svi ćemo se skupiti za večeru dobrodošlice, gdje ćemo upoznati suputnike i naučiti vise o avanturama koje nas očekuju u narednom tjednu.

Prenoćište: Gostinjska Kuća u Gorskom Kotaru

Dan 2: Nacionalni Park Risnjak
Prvo jutro ćemo se probuditi blizu ulaska na Risnjak, nacionalni park koji je dobio ime po svome najpoznatijem stanovniku –risu. Nacionalni park obuhvaća planinske lance Risnjak i Snježnik i izvor rijeke Kupe. Park je podjednako atraktivan u svim sezonama: zimi, kada je pokriven snijegom; u proljeću, kada se livade pretvaraju u tepihe cvijeća; ljeti, kada nudi olakšanje od vrućine, i na jesen, kada se drveće kupa u bezbroj boja. Naš cilj će biti najviši vrh, Veliki Risnjak (1529 m), ispod kojeg ćemo imati vremena za zaslužen odmor u kolibi. Ako nam vrijeme dopusti, moći ćemo se diviti pogledu na Jadransko more, susjednoj Sloveniji, čak i Alpama. Alternativa je blaže planinarenje u riječnoj dolini Kupe, često opisivana kao veličanstvena dolina leptira.

Prenoćište: Gostinjska Kuća u Gorskom Kotaru

Dan 3: Nacionalni Park Sjeverni Velebit
Dok volimo govoriti da ćemo osvojiti planinu, Velebit je planina koja će osvojiti svoje posjetitelje. Sjeverni Velebit, najmlađi hrvatski nacionalni park, je mali dio ove veličanstvene planine, prepoznat je zbog svoje očuvane biološke raznolikosti, bogatstva prirodnih pojava i netaknute divljine. Pješačit ćemo dijelom poznatog Premužić puta, izgrađenom početkom dvadesetog stoljeća, koji je primio ime svog graditelja.  Prostire se uz planinski greben i prolazi kroz najljepše i nepristupačne dijelove planine, s Jadranskim morem i otocima na jednoj strani i kontinentalnom Hrvatskom na drugoj. Put je dizajniran da pruzi blago pješačenje bez strmih uzbrdica ili nizbrdica; imat ćemo lagan i ugodan dan, uživajući u prekrasnoj prirodi.

Nakon izleta, krenuti ćemo prema Nacionalnom Parku Plitvice, gdje ćemo se smjestiti u jednom od okolnih sela i iskusiti miran seoski život.

Prenoćiste: Gostinjska Kuća u okolici Nacionalnog Parka Plitvice

Dan 4: Nacionalni Park Plitvička Jezera
Ovo jutro nećemo morati ici daleko, udaljeni smo samo nekoliko minuta vožnje od najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka i UNESCO-ve Svjetske Kulturne Baštine. Niz 16 tirkiznih jezera međusobno povezanih s prekrasnim slapovima i sedrenim bazenima su zaista prekrasna kao na fotografijama, čak i više. Jezera su okružena bukovom i borovom šumom i dom su opsežnog biljnog i životinjskog svijeta.  Prošetat ćemo oko jezera i slapova i putevi će nas dovoditi do nevjerojatnih stajališta, gdje ćete se moći diviti kompletnoj slici ove čudesne prirodne atrakcije.  

Prenoćište: Gostinjska Kuća u okolici Nacionalnog Parka Plitvice

Dan 5: Park Prirode Velebit – Rijeka Kupa, Zadar
Danas krećemo na jug gdje ćemo istražiti prekrasni kanjon rijeke Kupe, koji je dio Parka Prirode Velebit. Ovo podruje prava je postavka za western filmove i savršena destinacija za sve ljubitelje trekkinga. Na svom putu prema rijeci Zrmanji, Kupa formira 19 slapova. Najveći slap je visok 13 metara, što je dovoljno lokalnom stanovništvu za pokretanje mlinova i navodnjavanje vrtova. Naša šetnja počinjenu Golubićima, malom selu sa samo trideset stanovnika. Naš izlet nastavljamo prema Kuda Mostu. Nakon što vam ispričamo intrigantnu i romantičnu legendu o tome mostu, imat ćete vremena za osvježavanje i kratku pauzu za piknik, nakon koje krećemo nazad prema Golubićima.

Prenoćit ćemo u malom primorskom mjestu, gdje ćete uživati u posebnoj energiji koju stvara stapanje planine i mora. Ako ćete htjeti, moći ćete provesti slobodnu večer u Zadru, starom gradu na obali punom zanimljivih rimskih i mletačkih ostataka, srednjovjekovnih crkvi, kozmopolitskih kafića i restorana.

Prenoćište: Gostinjska Kuća u Starigradu ili okolicu

Dan 6: Nacionalni Park Paklenica
Nacionalni Park Paklenica obuhvaća kanjone Malu i Veliku Paklenicu i njihove okolice. Pješačit ćemo uz Veliku Paklenicu i zaputiti se prema jednoj od najljepših koliba u kanjonu. Osim što je raj za planinare, Paklenica je svjetski poznata destinacija za penjanje zbog svojih zapanjujućih stijena.  Ako ćete htjeti, moći ćete odabrati penjanje po stijenama umjesto pješačenja.

Nakon pješačenja ćemo se zaputiti na jug, prema malom i šarmantnom gradu Skradin, koji se nalazi na pragu Nacionalnog Parka Krka. Skradin je smješten na Prokljanu, jezeru s bočatom vodom koji formira rijeka Krka na svome putu do mora. Moći ćete se kupati na lokalnoj plaži, pješačiti do tvrđave iz 14. stoljeća i posjetiti gradsku marinu, lokalne dućane, barove i restorane.

Prenoćište: hotel u Skradinu

Dan 7: Nacionalni Park Krka, Šibenik
Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m, rijeka Krka je jedna od najljepših prirodnih i krških fenomena Hrvatske. Glavna atrakcije su slap Veliki Skradinski Buk, mali otok Visovac s franjevačkim samostanom i Roški slap. Istražit ćemo to područje šetnjama uz osvježavajuće slapove i čak kupanjem u rijeci, ako ćete htjeti.

Zbog toga što je Šibenik tako blizu, iskoristit ćemo priliku i otići na kratki popodnevni izlet, na kojem ćemo šetati uskim, gradskim ulicama, diviti se starim kamenim kućama i poznatoj katedrali svetog Jakova. Time završava naše putovanje. Kako bi proslavili odličan tjedan imat ćemo završnu zajedničku večeru na kojoj ćemo izmijeniti iskustva prije nego što se oprostimo.

Prenoćište: hotel u Skradinu

Dan 8: Odlazak
Transfer do Zadra, Splita, Zagreba ili Rijeke.

Ako čete imati vremena, predlažemo da produžite svoj boravak kako bi istražili više lokacija Hrvatske obale, kao što su Split i okolni otoci (Brač, Hvar, Korčula, Vis…). Sa zadovoljstvom ćemo vam dati dobre preporuke, pa nas slobodno kontaktirajte za savjet i putne aranžmane.

Detalji izleta

Datumi Polazaka 2019:
Svaka subota od 21.05. do 01.10.
Ostali datumi na zahtjev

CIJENE 2019:

• 21.05. - 03.06.: 590 €
• 04.06. - 01.07.: 640 €
• 02.07. – 26.08.: 740 €
• 27.08. – 16.09.: 640 €
• 17.09. – 01.10.: 590 €

 

BITNE INFORMACIJE:

 • Program je podložan promjenama bez prethodne najave. Naš primarni cilj je sigurnost i udobnost naših gostiju. Svaki razuman napor će biti učinjen kako bi program prošao kako je planirano, ali promjene su moguće zbog vremenskih uvjeta, vodostaja, preferencija i vještine grupe i  ostalih izvanrednih situacija.

 • Veličina grupe: 4 do 16 osoba

 • Minimalan broj sudionika: 4 osobe. U slučaju da vaš rezervirani odlazak ne dosegne minimalan broj osoba, ponudit ćemo vam drugi aranžman ili puni povrat novca.

 • Manje ili veče grupe na upit (mogu biti podložne nadoplati)

 • Dječji popust: 10% za djecu od 8 do 12 godina.

 • Djeca moraju imati minimalno 8 godina i biti u pratnji roditelja ili skrbnika. Jedno dijete (8 do 12 godina) dijeli sobu s roditeljima; dvoje ili vise djece mogu imati vlastitu sobu.

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 20%

 • Ako putujete sami i želite dijeliti sobu sa suputnikom, kontaktirajte nas za detalje.

 • Grupni popust: 5% popusta za grupe od 6 ili vise ljudi

  Obroci: cijena uključuje polupansion. Nasi vodici će vam sa zadovoljstvom predložiti lokalni restoran ili dućan za obroke koji nisu uključeni u putovanje. Možemo vam pružiti vegetarijanske obroke uz prethodnu najavu. Ako imate bilo kakve posebne prehrambene potrebe ili ograničenja, molimo vas da nas obavijestite o njima sto je prije moguće.

  Smještaj označen kao gostinjska kuća u programu ponekad može biti B&B tip boravka ili tipičan lokalni, obiteljski smještaj u kojem lokalni domaćini iznajmljuju sobe s kupaonom ili studio apartmane. Za obitelji ili grupe prijatelja, ponekad je moguće dobiti cijelu privatnu kuću ili apartman samo za vas, gdje dvije sobe dijele jednu kupaonicu. Ukoliko želite boraviti u hotelu za vrijeme putovanja, kontaktirajte nas za detalje i informacije o nadoplati.  

  Preporučujemo vam da kupite dodatno putno osiguranje. Svi nasi gosti su imaju osiguranje od ozljeda koje mogu nastati tijekom lokalnih transfera ili za vrijeme sudjelovanja u našim organiziranim aktivnostima pri maksimalnom iznosu od 20,000 Eura.


Cijene

 • Cijena izleta: 4810 kn

Cijena uključuje

 • Smještaj za 7 noći
 • Dva obroka dnevno
 • Transfer sa Zagrebačkog i Riječkog aerodroma
 • Transfer za Zadarski, Splitski, Zagrebački ili Riječki aerodrom
 • Transport za vrijeme putovanja
 • Uporaba štapova za hodanje
 • Ulazak u nacionalne parkove
 • Vodič sa znanjem engleskog jezika
 • Osnovno osiguranje
 • Boravišnu taksu

Cijena ne uključuje:

 • Avio prijevoz
 • Pića
 • Penjanje po stijenama u NP Paklenica (dan 6)
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite ime i prezime
Ok!
Molimo upišite Vaš email
Ok!
Molimo upišite državu
Ok!
Molimo upišite Vašu poruku

Molimo Vas da potvrdite postavke privatnosti
Slažem se sa uvjetima korištenja i dajem dopuštenje za korištenje i pohranu osobnih podataka za:

Molimo dopustite da Vas povratno kontaktiramo