Izleti u prirodi

Kayaking
Biking
Trekking
Sightseeing
Višednevni izlet: 8 dana

Subotama od 30. travnja do 29. listopada

Izlet počinje u Zagrebu Multisport Hrvatska - Zagreb / Dubrovnik - Svaki dan ovog putovanja od Zagreba do Dubrovnika ispunjen je aktivnostima kao što su kajaking, šetnje i biciklizam kroz riječne kanjone, nacionalne parkove, okolna sela, srednjovjekovne gradove, jadransku obalu i otoke.

min 4 - max 16 osoba

veće grupe na upit

Zagreb - Dubrovnik

O izletu

Multisportska/višesportska avantura - putovanje kroz obilaske Hrvatskih nacionalnih parkova, prirodu koja oduzima dah, posjete UNESCO-vim svjetskim baštinama I lokalnim kulturama i običajima

Ako želite doživjeti najbolje što Hrvatska ima za ponudit, vi ste na pravom mjestu. Idealno putovanje za parove željne aktivnog odmora i za obitelji koje traže zajedničku aktivnost.

Svaki dan ovog putovanja od Zagreba do Dubrovnika ispunjen je aktivnostima kao što su kajaking, šetnje i biciklizam kroz riječne kanjone, obilasci nacionalnih parkova, okolnih sela, srednjovjekovnih gradova, jadranske obalu i otoka. Iskusni vodiči će vas odvesti van utabanih I već poznatih staza za istraživanje kako biste osim upoznavanja uobičajenih turističkih mjesta, imali priliku otkriti skrivena blaga I običaje koje hrvatski narod još dan danas njeguje.

Uz sve ove različite aktivnosti, krajolike, bogate kulturne i gastronomske sadržaje, možemo vam obećati da će to biti putovanje koje nikada nećete zaboraviti!

Putovanje Zabava Priroda Istraživanje Aktivnost Druženje

Itinerar

PROGRAM
Dan 1: Dolazak u Zagreb
Dolazak u Zagreb i prijevoz do vašeg smještaja. Navečer, organiziramo piće dobrodošlice kako bismo se međusobno upoznali i razgovarali o našoj nadolazećoj avanturi.

Zagreb je živahan glavni grad Hrvatske s mnogo zanimljivih mjesta za posjetit, od restorana i barova do muzeja i kazališta . Ako imate vremena, predlažemo vam da dođete u Hrvatsku  dan ili dva ranije kako biste imali prilike sami ga istražit. Slobodno nas kontaktirajte za savjet i putničke aranžmane.

Noćenje: Hotel 3 * u Zagrebu

Dan 2: Kajaking rijekom Mrežnicom
Nakon kvalitetnog noćnog  odmora započinjemo naš prvi dan  istraživanjem zadivljujuće prirode kontinentalne Hrvatske, konkretno kanjona rijeke Mrežnice koji je smješten južno od glavnog grada. Gornji dio rijeke Mrežnice skriva zadivljujući kanjon,  koji ćete imati prilike vidjeti iz najbolje moguće perspektive - veslanjem u kajaku.

Zbog svojih ljepota i raznolikosti, područje rijeke Mrežnica trebalo bi uskoro biti kategorizirano kao park prirode. Koristimo gumenjake za dvije osobe koji omogućuju  lako i sigurno kretanje. Tijekom izleta imat ćete dvije pauze tijekom kojih se možete odvažiti i probat skočit u rjeku niz slapove, ako se osjećate dovoljno avanturistički. Nakon izleta krenut ćemo prema Nacionalnom parku Plitvička jezera  gdje ćemo ujedno I prenoćiti, koristeći smještaj u jednom od obližnjih sela te pripremiti se za idući dan. Ovakav smještaj omogućuje vam da osjetite mirnoću života hrvatskih sela I ljepotu krajolika.  

(Imajte na umu da  u slučaju visokih vodostaja koristimo rafting čamce)

Noć: Nacionalni park Plitvička jezera, Motel  3 *

Dan 3: Šetnja I razgledavanje  Nacionalnog parka Plitvička jezera
Jutro započinjemo sa kratkom vožnjom do najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka te UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Slijedi šetnja I razgledavanje16 tirkiznih jezera, zajedno povezanih s prekrasnim slapovima i sedrenim bazenima koji su uistinu očaravajući,  kao i na samim fotografijama, čak i više. Jezera su okružena bukvinim  i borovim šumama koje su dom I utočište za veliki broj životinja. Prošetat ćemo  pored jezera I slapova stazama koje će nas povremeno dovesti do nevjerojatnih stajališta gdje ćete moći vidjeti sve detalje ove veličanstvene prirodne atrakciji.

Nakon Plitvičkih jezera, nastavljamo naš put prema jednom malom  obalnom gradu  podno  veličanstvenog Velebita. Tamo ćemo provesti noć i uživati u posebnoj energiji koju  stvara sinergija planina i mora.

Noć: Pansion 3 * u Starigradu ili okolici

Dan 4: Planinarenje u NP Paklenica (mogućnost izbora – penjanje/uspon po stijenama)
Nacionalni park Paklenica obuhvaća jedan od najljepših dijelova Velebita – kanjone male I velike Paklenice I njihovu okolice. Pješačit ćemo  kroz veliki kanjon  (Velika Paklenica) te će nas  put dovesti  do jedne od najljepših koliba u kanjonu.

Osim što je raj za planinare, Paklenica je svjetski poznato odredište za penjanje zbog svojih nevjerojatnih stijena. Ako želite, možete se odlučiti za uspon po stijenama umjesto pješačenja  (opcija *).

Noć: Pansion 3 * u Starigradu ili okolici

Dan 5: Biciklizam u NP Krka
Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m, rijeka Krka jedna je od najljepših prirodnih i krških fenomena u Hrvatskoj. Zaštićena je pod kapom nacionalnog  parka, zbog vrlo bogatog i raznovrsnog životinjskog I biljnog svijeta, s brojnim endemskim, rijetkim i ugroženim vrstama. Glavne atrakcije su veliki Skradinski Buk????, otočić Visovac sa franjevačkim samostanom i  slapom Roški. Istražit ćemo navedeno područje kroz vožnju  na biciklima, kako bismo uštedjeli vrijeme I imali prilike vidjeti  mnoge ljepote koje se mogu naći uz obalu Krke.

Nakon bicikliranja,  krećemo prema Trogiru, autentičnom srednjovjekovnom obalnom gradu s povijesnom jezgrom,  koja je zaštićena  kao svjetska kulturna baština od strane UNESCO-a. Imat ćete priliku prošetati gradom,  njegovim uskim ulicama, popiti piće na jednoj od prekrasnih terasa ili posjetiti staru tržnicu.

Noć: Hotel 3 * u Trogiru

Dan 6: Posjet Splitu, farma kamenica u Stonu
Nedaleko od Trogira čeka nas  slavni Split sa svojim nevjerojatnim  rimskim ruševinama - Dioklecijanovom palačom. Ostavit ćemo Vas sa ovlaštenim gradskim vodičem, koji će vas upoznati sa bogatom i zanimljivom poviješću koja datira iz 4. stoljeća. Nakon obilaska I provoda u gradu Splitu, nastavljamo prema jugu na  otok Pelješac.

Šarmantni gradić Ston na Pelješcu i njegove impresivne kamene zidine  su naša baza za kratki izlet brodom prema jednoj od farmi kamenica . Područje je poznato po uzgoju kamenica i dagnji, tako da je to zapravo idealno mjesto na kojem možete isprobati ovaj specijalitet ili barem saznati više o lokalnoj tradiciji uzgoja kamenica.

Zadnje  na putu, ali nikako nevažno, je posjet gradu Dubrovniku, biseru Jadrana, gradu Svjetske kulturne baštine  pod  UNESCO-vom zaštitom u čijem okruženju ćemo provesti dva dana. Smjestit ćemo se u jednom od okolnih obližnjih sela.

Noć: Pansion 3 * u blizini Dubrovnika

Dan 7: Kajaking  na moru,  otoci Elafiti, Dubrovnik
Koločep, Lopud i Šipan su 3 naseljena otoka elafitskog arhipelaga nedaleko od Dubrovnika. Ovisno o vremenu i  vremenskim uvjetima,  odabrat ćemo jedan od njih kao naš bazu za kajaking duž obale. Budući da  ovaj južni dio Jadrana ima  posebno plavo i čisto more, vjerojatno nećete moć odoljeti  zaplivati u prekrasnim uvalama.  Miris borova, šarmantna otočka mjesta s prekrasnim kamenim kućama i šarenim vrtovima također ukazuju na ljepotu ovog dijela Jadrana.

Provest ćemo večer u Dubrovniku, gdje ćete dobiti priliku prošetati putem Straduna, diviti se zidinama i uživati u mediteranskoj atmosferi. Kako bi proslavili svoju avanturu imat ćemo zajedničku završnu večeru tijekom koje ćete imat prilike za razmjenu iskustava prije nego se međusobno rastanemo.

Noć: Pansion 3 * u selu u blizini Dubrovnika

8. dan: Odlazak
Osiguran vam je prijevoz do zračne luke, autobusnog kolodvora ili vašeg hotela.

Ako želite provesti više vremena u Dubrovniku preporučujemo produženje boravka u vlastitom aranžmanu. Mnogo je stvari koje možete vidjeti (obilazak zidina, posjet otoku Lokrumu, žičarom se provozati  na  vrh planine Srđ, u blizini Crne Gore ...).

Detalji izleta

SAŽETI RASPORED
• D1: Dolazak
• D2: Kajaking kroz kanjon mrežnice
• D3: NP Plitvice hodanje/šetnja
• D4: NP Paklenica planinarenje, Zadar
• D5: NP Krka biciklizam
• D6: Split, Ston posjet farmi kamenica
• D7: Morski kajaking Elafiti, Dubrovnik
• D8: Odlazak

 

RAZINA AKTIVNOSTI: Umjereno

SEZONA:

• od svibnja do listopada
• Subotama od 30. travnja do 29.  listopada

 

CIJENE 2019:

• 30 travnja - 30. lipnja: 1190 €
• 1. srpanja - 31. kolovoza: 1.290 €
• 1. rujna - 29. listopada: 1190 €
• Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 20%
• Dječiji popust 10%

 
BITNE INFORMACIJE:

• Plan puta je podložan promjenama bez prethodne najave. Naša primarna briga je sigurnost i udobnost naših gostiju. Pokušat ćemo se držati plana puta kako je unaprijed  planirano, ali promjene su uvijek moguće zbog vremenskih uvjeta, vodostaja, želja pojedinaca unutar grupe i drugim iznimnim situacijama.
• Veličina grupe: 4-16 osoba.
• Minimalan broj sudionika: 4 osobe. U slučaju da u sklopu rezerviranog aranžmana, nemamo minimalan broj osoba, ponuditi  ćemo vam još jedan aranžman ili puni povrat sredstava.
• Manje ili veće grupe na zahtjev (može biti predmet za nadoplatu).
• Popust na dijete: 10% popusta za djecu od 8-12 godina

Imajte na umu da sva djeca moraju imati najmanje 8 godina i biti u pratnji roditelja ili skrbnika. Jedno dijete koje dijeli sobu s roditeljima ima pravo na popust; dvoje ili više djece mogu imati vlastitu sobu.
• Doplata za jednokrevetnu sobu: 20%

Ako putujete sami i želite dijeliti sobu s drugim putnicima,  postoji I ta mogućnost no molimo vas da nas kontaktirate unaprijed za više detalja.
• Grupni popust: 5% popusta za grupe od 6 osoba ili više

Cijena uključuje 2 obroka dnevno (7 doručaka + 7 ručkova / večera). U slučaju da u sklopu putovanja imate organizirani ručak s nama, Vaš vodič će Vam  preporučiti dobro I kvalitetno mjesto za večeru. U danima kada imate organizirane večere, bit će vam date opcije odabira – tzv. Piknik večera iz lokalne trgovine ili večera u restoranu (ukoliko će restoran biti slobodan, dostupan)

Smještaj koji je u planu označen kao pansion/motel I sl. može bit u funkciji B&B boravka ili tipičan obiteljski smještaj gdje lokalni domaćini iznajmljuju sobe sa en-suite kupaonicama ili studio apartman. Za obitelji ili grupe prijatelja ponekad je moguće iznajmiti privatnu kuću ili stan u kojem 2 sobe dijele 1 kupaonicu. Ako želite boraviti u hotelu  tijekom putovanja, kontaktirajte nas za detalje o  nadoplati.

Razgledavanje uključuje I prijelaz preko graničnog prijelaza I dio teritorija Bosne i Hercegovine te opet nazad u Republiku Hrvatsku. Molimo Vas provjerite da li vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu. Ako vam je potrebna viza za Republiku Hrvatsku, trebali biste tražiti opciju višestrukog ulaska I izlaska.

Preporučujemo da si osigurate  dodatnih putno osiguranje. Svi naši gosti imaju osiguranje od ozljeda koje mogu nastati tijekom lokalnih putovanja ili za vrijeme sudjelovanja u našim organiziranim aktivnostima na otvorenom u maksimalnom iznosu do 20.000 eura.


Cijene

 • Cijena izleta: 8930 kn

Cijena uključuje

 • Smještaj 7 noći
 • 2 obroka dnevno
 • Transfer od Zračne luke Zagreb
 • Transfer do zračne luke Dubrovnik
 • Prijevoz tijekom izleta
 • Aktivnosti i opremu
 • Ulaznice u Nacionalne parkove
 • Obilazak Splita
 • Vodiča koji govori engleski jezik
 • Osnovno osiguranje
 • Lokalni porez

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovnu taksu u / iz Hrvatske
 • Pića
 • Dodatna penjanja po stijenama (D4)
 • Napojnice za odabranog vodiča
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite ime i prezime
Ok!
Molimo upišite Vaš email
Ok!
Molimo upišite državu
Ok!
Molimo upišite Vašu poruku

Molimo Vas da potvrdite postavke privatnosti
Slažem se sa uvjetima korištenja i dajem dopuštenje za korištenje i pohranu osobnih podataka za:

Molimo dopustite da Vas povratno kontaktiramo