Izleti u prirodi

Kayaking
Višednevni izlet: 2 dana

START U 10:00 sati (uz prethodnu rezervaciju)

90 minuta autom od Zagreba Kajaking avantura na rijeci Mrežnici je dvodnevni aktivni boravak u prirodi. Omogućit će vam da bolje upoznate rijeku Mrežnicu, njezin tok, floru i faunu. Spavanje uz šum rijeke Mrežnice i njezinih slapova pod zvjezdanim nebom jedno je zaista nezaboravno iskustvo.

min 3 - max 8 osoba

veće grupe na upit

Mrežnica

Primišlje, 12 km od Slunja

45°10'28.1"N 15°28'46.3"E

vidi kartu

javni prijevoz

O izletu

 PRVI DAN

Gornji tok rijeke Mrežnice dugačak je 5 kilometara i krasi ga 26 slapova od kojih je najveći visok 8 metara. Ovaj izlet zadovoljit će apetite neumornih pustolova budući da se sastoji od kajakarenja i canyoninga, ali i pružiti predah na nekim od svojih brojnih riječnih jezera u kojima je moguće kupanje. Avantura gornjim tokom rijeke Mrežnice traje 3 sata s pauzom na jednom od slapova, a veslačko iskustvo nije potrebno. Izlet završava u mjestu Primišlje gdje se nalazi kamp 'Vrela Mrežnice' u kojem ćemo provesti ostatak dana i prespavati u šatorima ili pod zvjezdanim nebom.

KAMP VRELA MREŽNICE

18 kilometara od Slunja i 50 kilometara od Plitivičkih jezera smjestio se Robinson kamp Vrela Mrežnice. Daleko od glavnih prometnica te u srcu netaknute prirode, ovaj kamp u obliku otoka očarava svakog putnika, a njegov svjež i čist izvor vode nudi okrijepu u vrućim, ljetnim danima. Na ovom bajkovitom mjestu prespavat ćemo na udobnim karimatima u šatorima, a nakon jutarnjeg umivanja u kristalnoj vodi rijeke Mrežnice, nastavljamo našu kajaking avanturu.

Kamp je kvalificiran kao Robinson kamp jer ima izvor vode, Toi-toi wc i nudi spavanje u šatorima.

DRUGI DAN

Nakon buđenja uz žamor slapova i zrake jutarnjeg sunca, krećemo u drugi dio avanture srednjim tokom rijeke Mrežnice koji je dugačak 12 kilometara. Iako danas veslamo čak 5 sati, na pola puta nas očekuje Šušnjarov slap visok 10 metara i prekrasan mlin na kojem ćemo uzeti kratki predah. Nakon njega slijedi još mnoštvo slapova od 2 i 3 metra koji će zadovoljiti apetite adrenalinskih ovisnika. Izlet završava na ušću rijeke Mrežnice u Tounjčicu u etno kampu Sastavci gdje ćete osjetiti duh prošlih vremena i upoznati čari starih zanata.

O rijeci Mrežnici

Vrelo jedne od najljepših rijeka hrvatskog krša nalazi se u skriveno u spilji blizu Slunja. Na svom putu dugačkom 64 kilometra, rijeka Mrežnica oblikovala je čak 93 sedrena slapa, od čega se 26 nalazi na njenom gornjem toku, gdje se odvija naša avantura s kajacima. Bistra, hladna i čista voda , netaknuta priroda te bajkoviti prizori moćnih slapova očarat će svakog putnika.

Oprema

Svakom gostu osigurana je oprema koja se sastoji od kajaka, vesla, neoprenskog odijela i cipelica, prsluka i kacige. Na raspolaganju će vam također biti suha vreća u koju možete staviti hranu, vodu ili nešto od stvari, no budući da nije 100% nepropusna, ne preporučamo nošenje vrijednih stvari. Osobne stvari koje biste trebali imati na izletu su: kupaći kostim, krema, voda, ručnik i rezervna suha odjeća.


Cijene

  • Cijena izleta: 1350 kn

Cijena uključuje

  • Vodič
  • 4 obroka
  • Potrebna oprema
  • Osnovno osiguranje
  • Šator

Cijena ne uključuje:

  • Transfer iz Zagreba
  • Podloga za spavanje
  • Vreća za spavanje
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite ime i prezime
Ok!
Molimo upišite Vaš email
Ok!
Molimo upišite državu
Ok!
Molimo upišite Vašu poruku

Molimo Vas da potvrdite postavke privatnosti
Slažem se sa uvjetima korištenja i dajem dopuštenje za korištenje i pohranu osobnih podataka za:

Molimo dopustite da Vas povratno kontaktiramo